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MEMORANDUM OPINION 

Relator, Sheila Coleman, filed a petition for writ of mandamus complaining 

that the trial court issued “Void Temporary Orders, [a] Void Contempt Order, and 

[a] Void Default Divorce Decree Judgment,” and requesting that this Court vacate 

the trial court’s orders and judgment and “issue an [o]rder that lawfully appoints 
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[relator] as [the] [s]ole [m]anaging [c]onservator” of her minor child.1  Because the 

petition does not comply with Texas Rules of Appellate Procedure 9.4 and 52.3, 

we deny the petition for writ of mandamus without prejudice to refiling in 

compliance with the applicable rules.2  TEX. R. APP. P. 9.4(i)(2)(B), 52.3; see In re 

Cole, No. 01-20-00807-CR, 2021 WL 243894, at *1 (Tex. App.—Houston [1st 

Dist.] Jan. 26, 2021, orig. proceeding) (mem. op., not designated for publication) 

(relator’s petition for writ of mandamus must comply with Texas Rules of 

Appellate Procedure, including rules 9.4 and 52.3). 

All pending motions are dismissed as moot. 

PER CURIAM 

Panel consists of Justices Hightower, Countiss, and Guerra. 

 

 
1  The underlying case is In the Interest of G.N.S., Cause No. 2020-03341, pending 

in the 312th District Court of Harris County, Texas, the Honorable Clinton E. 

Wells, Jr. presiding. 

2  Relator’s mandamus petition contains a section titled “Statement of Procedural 

History.”  Texas Rule of Appellate Procedure 52.3 does not provide for such a 

section in a petition for writ of mandamus.  See TEX. R. APP. P. 52.3 (governing 

form and contents of mandamus petition).  Thus, because rule 52.3 does not allow 

for a “Statement of Procedural History” section, we consider that section of 

relator’s petition as part of relator’s “Statement of Facts” for purposes of 

calculating the “length of [the] document.”  See TEX. R. APP. P. 9.4.(i)(1), 

(i)(2)(B); see also TEX. R. APP. P. 52.3. 


